Landekode / forvalg Tjekkiet

Indtast navnet på landet eller landekoden:Land:Tjekkiet

landekode / forvalg:

+420

00420

lokalt klokkeslæt:

00:14

Topniveau-domæne:

cz

Telefonnummerregner


Bemærk:
Tallet foran områdenummeret SKAL indtastes her. Ud af nummeret '03525 1933525' får du sammen med landekoden '+420.03525 1933525'.


Områdekoderne / forvalg for Tjekkiet...

Landekode / forvalg Tjekkiet


landekode / forvalg for Tjekkiet er +420 (00420). Hvis du er uden for Tjekkiet, og du vil ringe til en person i Plzeň, , skal du udover landekode / forvalg have landekode / forvalg for det land, du ønsker at ringe til. landekode / forvalg for Tjekkiet er +420 (00420), så hvis du er i Danmark, og du vil ringe til en person i Plzeň, , skal du prefikse personens telefonnummer med +420 37. For det fiktive telefonnummer 4933525 er forvalg / områdekoden 37 og landekode / forvalg +420, det nummer, der skal ringes op, er +420 37 4933525.

Plustegnet i begyndelsen af telefonnummeret kan normalt bruges i dette format. Det er imidlertid mere almindeligt at erstatte plusskiltet med en række numre, der advarer det telefonnetværk, som du vil ringe til et telefonnummer i et andet land. ITU anbefaler at bruge 00, som også bruges i mange lande, herunder alle europæiske lande. Som et alternativ til +420 37, som du skal placere foran telefonnummeret til en person i Plzeň, for at ringe dem fra Danmark, kan du også bruge 00420 37. For det fiktive telefonnummer 4933525 er forvalg / områdekoden 37 og landekode / forvalg 00420 (Tjekkiet), det nummer, der skal ringes op, er 00420 37 4933525.

Selv når et opkald modtages fra udlandet, kan opkalderens nummer skjule en tjeneste, som tjenesteudbyderen opkræver et ekstra gebyr for. Sådanne opkald kommer ofte fra Afrika – dvs. opkald med landekode / forvalg +2xx – med det formål at lokke vedkommende, der er blevet ringet op, til at returnere opkaldet. At ringe tilbage til et ubesvaret opkald fra et sådant nummer resulterer ofte i høje gebyrer for den pågældende abonnent, der overføres til det firma, der foretog lokkeopkaldet. Jo længere det returnerede opkald varer, desto højere er gebyrerne. Der skal derfor udvises forsigtighed, når du returnerer sådanne uventede opkald fra udlandet. Abonnenter kender ofte præfikser for dyre servicenumre i deres egne lande, men det er normalt ikke muligt at identificere sådanne tjenester i udenlandske telefonnumre.

Hvis abonnenten ringes op på et mobilnummer, betyder det ikke noget i hvilket land den mobile enhed er placeret. Hvorvidt opkaldet er et internationalt opkald, og om landekode / forvalg – i dette tilfælde +420 (00420, Tjekkiet) – skal specificeres, afhænger udelukkende af, om mobiltelefonen, der er blevet ringet op, bruger en mobiltelefonudbyder fra det samme land som den, der ringer op. Placeringen af den mobile enhed gør ingen forskel. Under visse betingelser kan placeringen dog gøre en stor forskel, når det gælder opkaldsafgifter. Så snart en mobilenhed ringer til et fremmed mobilnetværk, tilkommer der roaming-afgifter. Disse gebyrer bæres af ejeren af det pågældende udstyr, uanset om han eller hun er den kaldte part eller har ringet til en anden. Roaming-afgifter er stort set afskaffet inden for Den Europæiske Union, så der opkræves ingen ekstra afgifter, når du bruger en mobilenhed i et andet europæisk land. Uden for Den Europæiske Union medfører dette dog ofte et højt tillæg. Roaming-afgifter er især høje i fly og på skibe, der er udstyret med en mobil netværkscelle. Det anbefales derfor, at man selv undersøger roaming-afgifterne på forhånd, når man er i udlandet, eller at være på den sikre side ved at lade enheden være i flytilstand under hele din rejse.

Områdenummer Tjekkiet (Telefonnummer / Kaldenummer)