Landekode / forvalg Finland

Indtast navnet på landet eller landekoden:Land:Finland

landekode / forvalg:

+358

00358

lokalt klokkeslæt:

12:34

Topniveau-domæne:

fi

Telefonnummerregner


Bemærk:
Tallet foran områdenummeret skal ikke indtastes her. Ud af nummeret '02096 1262096' får du sammen med landekoden '+358 2096 1262096'.


Områdekoderne / forvalg for Finland...

Landekode / forvalg Finland


landekode / forvalg for Finland er +358 (00358). Hvis du er uden for Finland, og du vil ringe til en person i Central Finland (Keski-Suomi / Mellersta Finland), , skal du udover landekode / forvalg have landekode / forvalg for det land, du ønsker at ringe til. landekode / forvalg for Finland er +358 (00358), så hvis du er i Danmark, og du vil ringe til en person i Central Finland (Keski-Suomi / Mellersta Finland), , skal du prefikse personens telefonnummer med +358 14. Nulet foran områdekode er udeladt i dette tilfælde. For det fiktive telefonnummer 8262096 er forvalg / områdekoden 014 og landekode / forvalg +358, det nummer, der skal ringes op, er +358 14 8262096.

Plustegnet i begyndelsen af telefonnummeret kan normalt bruges i dette format. Det er imidlertid mere almindeligt at erstatte plusskiltet med en række numre, der advarer det telefonnetværk, som du vil ringe til et telefonnummer i et andet land. ITU anbefaler at bruge 00, som også bruges i mange lande, herunder alle europæiske lande. Som et alternativ til +358 14, som du skal placere foran telefonnummeret til en person i Central Finland (Keski-Suomi / Mellersta Finland), for at ringe dem fra Danmark, kan du også bruge 00358 14. For det fiktive telefonnummer 8262096 er forvalg / områdekoden 014 og landekode / forvalg 00358 (Finland), det nummer, der skal ringes op, er 00358 14 8262096.

Selv når et opkald modtages fra udlandet, kan opkalderens nummer skjule en tjeneste, som tjenesteudbyderen opkræver et ekstra gebyr for. Sådanne opkald kommer ofte fra Afrika – dvs. opkald med landekode / forvalg +2xx – med det formål at lokke vedkommende, der er blevet ringet op, til at returnere opkaldet. At ringe tilbage til et ubesvaret opkald fra et sådant nummer resulterer ofte i høje gebyrer for den pågældende abonnent, der overføres til det firma, der foretog lokkeopkaldet. Jo længere det returnerede opkald varer, desto højere er gebyrerne. Der skal derfor udvises forsigtighed, når du returnerer sådanne uventede opkald fra udlandet. Abonnenter kender ofte præfikser for dyre servicenumre i deres egne lande, men det er normalt ikke muligt at identificere sådanne tjenester i udenlandske telefonnumre.

Hvis abonnenten ringes op på et mobilnummer, betyder det ikke noget i hvilket land den mobile enhed er placeret. Hvorvidt opkaldet er et internationalt opkald, og om landekode / forvalg – i dette tilfælde +358 (00358, Finland) – skal specificeres, afhænger udelukkende af, om mobiltelefonen, der er blevet ringet op, bruger en mobiltelefonudbyder fra det samme land som den, der ringer op. Placeringen af den mobile enhed gør ingen forskel. Under visse betingelser kan placeringen dog gøre en stor forskel, når det gælder opkaldsafgifter. Så snart en mobilenhed ringer til et fremmed mobilnetværk, tilkommer der roaming-afgifter. Disse gebyrer bæres af ejeren af det pågældende udstyr, uanset om han eller hun er den kaldte part eller har ringet til en anden. Roaming-afgifter er stort set afskaffet inden for Den Europæiske Union, så der opkræves ingen ekstra afgifter, når du bruger en mobilenhed i et andet europæisk land. Uden for Den Europæiske Union medfører dette dog ofte et højt tillæg. Roaming-afgifter er især høje i fly og på skibe, der er udstyret med en mobil netværkscelle. Det anbefales derfor, at man selv undersøger roaming-afgifterne på forhånd, når man er i udlandet, eller at være på den sikre side ved at lade enheden være i flytilstand under hele din rejse.

Områdenummer Finland (Telefonnummer / Kaldenummer)